Александра Корчева, ПП: За да имаме висок стандарт на живот е необходимо да имаме високи заплати

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Хубаво е максималният осигурителен доход, когато се повишава да се повишава по един предвидим начин. Като  въвеждането на един автоматичен механизъм обвързан със средната работна заплата и повишаването и, би било едно добро решение. Това каза Александра Корчева от ПГ на "Продължаваме промяната" и член на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание в ""Денят започва".


"Смятаме, че въвеждането на едни такива предвидими механизми, би било полезно и за бизнеса. Вярваме, че е необходимо да продължим разговорите съвмество с нашите партньори", коментира Корчева.


"Необходимо е осигурителните доходи да бъдат актуализирани към промяната във доходите в България. За да имаме висок стандарт на живот е необходимо да имаме високи заплати", допълни още тя.

"С покачването на доходите в България, икономическата логика реално я има. Ние гласувахме един бюджет, който е бюджет на икономически и социален растеж. Основни приоритети за нас са както ускореното икономическо развитие, така и българите да имат един адекватен стандарт на живот. Ние вярваме, че бюджетът не е разточителен, както имаше критики, а въвежда мерки, които са необходими", допълни Корчева.

Вижте целия разговор във видеото. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад